Hoop op herstel chipverkopen blijft aanwezig

De wereldwijde verkoop van chips is in februari met 35 procent teruggevallen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Maar de Semiconductor Industry Association (Sia) blijft voor dit jaar rekenen op herstel.

Wereldwijd bedroeg de verkoop van chips in februari 10,01 miljard dollar. Over dezelfde periode in 2001 was dat nog 15,48 miljard dollar. Maar de verkoopcijfers hielden gelijke tred met die over de maand januari, dankzij een opleving in de Aziatische en Amerikaanse regio's. Daardoor werden de tegenvallende chipverkopen in Europa en Japan gecompenseerd.
 
In een reactie in The Wall Street Journal verklaarde Sia-president George Scalise dat 'groeiende consumentenbestedingen aan mobiele telefoons, dvd's en digitale camera's voor een lichte toename van de chipverkopen hebben gezorgd'. "Alhoewel de zakelijke bestedingen nog achterblijven, stijgt het consumentenvertrouwen en is er sprake van een reductie van de voorraden. Dit is de voorbode van een wereldwijd herstel."
 
De Sia rekent voor het tweede kwartaal van dit jaar nog op een lichte toename van de groei, waarna in de tweede helft van dit jaar de groei in chipverkopen met grotere stappen zal toenemen. De verkoop van geheugenchips (dram's) zit al fors in de lift. Deze markt vertoonde vergeleken met januari een groei van 24 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.