HP sluit omvangrijk servicecontract met Eads

Hewlett-Packard gaat de komende vijf jaar voor een bedrag van 100 miljoen euro de computersystemen beheren van European Aeronautic Defense & Space (Eads).

Het is de tweede keer in korte tijd dat HP een omvangrijk servicecontract weet binnen te slepen. Eerder sloot het computerconcern al een vergelijkbare deal met de Finse mobiele telefoonproducent Nokia. Met dit contract is een bedrag van 295 miljoen euro over een periode van drie jaar gemoeid.
 
Uit de bovenstaande deals blijkt dat Hewlett-Packard de concurrentie tegen de top van de wereldwijde it-serviceverleners, IBM en EDS, aan het opvoeren is. HP wil zich meer richten op het afsluiten van omvangrijke, langlopende servicecontracten, zodat het minder afhankelijk is van zijn hardwareverkopen. Via de overname van Compaq hoopt het concern sneller schaalgrootte te bereiken voor zijn wereldwijde services.
 
Eads is een internationaal defensie-, lucht- en ruimtevaartconcern, dat zijn officiële hoofdzetel in Amsterdam heeft. Als onderdeel van de deal, worden 110 it-specialisten van Eads overgeheveld naar Hewlett-Packard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.