HP wil Walter Hewlett buiten de deur houden

De raad van commissarissen van Hewlett-Packard stuurt aan op het vertrek van Walter Hewlett.

Met het afwijzen van een hernieuwde termijn voor Hewlett, de zoon van een van de oprichters van HP die zich met hand en tand blijft verzetten tegen de voorgenomen fusie met Compaq, in de raad van commissarissen, lijkt HP een einde te willen maken aan de directe invloed van de Hewlett- en Packard-familieleden op de koers van het concern.
 
Hewlett wekte bij de meerderheid van HP's raad van commissarissen irritatie op over zijn 'constante vijandige relatie' die hij de laatste tijd met Hewlett-Packard onderhield, en die uitmondde in een rechtszaak tegen het bedrijf. Volgens Sam Ginn, voorzitter van de raad van benoemingen van HP, heeft hij daardoor 'het vermogen van de raad om doeltreffend te besturen ondermijnd'.
 
In een verklaring liet Hewlett weten dat hij beslissing van de raad van commissarissen 'betreurt'. "Ik ben van mening dat de raad de HP-aandeelhouders een slechte dienst bewijst, door mij uit te sluiten op basis van een verschil van mening." Walter Hewlett heeft altijd te kennen gegeven dat hij lid van de raad van commissarissen wenst te blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.