Microsoft claimt winst portaal-oorlog

Microsoft zegt aan de winnende hand te zijn in de internetportaal-oorlog in Europa, tegen lokale en internationale rivalen als Yahoo.

Volgens Microsofts eigen cijfers is zijn msn-portaal de nummer-één internetbestemming in zeven Europese landen, waaronder Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk, en staat het in vijftien andere landen in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (Emea) in de top-drie. Yahoo trekt deze cijfers echter in twijfel.
 
Judy Gibbons, msn-vice-president voor Emea, zegt dat het Microsoft-portaal de voorbije twaalf maanden zijn 'bereik' met 10 procent heeft vergroot. Onder 'bereik' verstaat Microsoft het aandeel van de internetgebruikers die in een enkele maand de website bezoeken. Met die 10-procents stijging staat het portaal nu op 52 procent, Yahoo op 40 procent en AOL op 22 procent. Althans, dat stelt Microsoft.
 
Yahoo neemt al die cijfers met een grote korrel zout. Zo wordt een groot deel van het internetverkeer naar de msn-sites veroorzaakt door Hotmail-klanten, Microsofts webmaildienst die de gebruikers automatisch doorsluist naar msn wanneer de maildienst wordt verlaten. Hotmail heeft in Europa dertig miljoen klanten. Bovendien bevat Microsofts webbrowser Explorer een 'foutje' waardoor gebruikers die een internetadres verkeerd intikken, automatisch naar de zoekpagina van msn worden geleid.
 
Volgens Yahoo zouden 'geschoonde' cijfers dan ook aantonen dat niet msn maar Yahoo het meest bezochte portaal is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Absoluut belachelijke claim van MS. Zoals Yahoo zelf ook aangeeft, gebruikers van hotmail worden doorverwezen naar MSN (waarna ik meteen of de browser sluit of een nieuwe pagina opzoek), verkeerd ingetike adressen worden doorverwezen naar MSN zoals de "spamdokter" aangeeft hebben duizenden mensen die geen zin (of kennis hebben) om hun startpagina te wijzigen, MSN als startpagina.
Laat MS eens komen met cijfers over hoeveel mensen MSN nuttig vinden, artikelen lezen etc. 0.01%??

Weer een duidelijk bewijs dat je kan toveren met cijfers tot je scheel ziet. Als er ergens één nutteloze pagina op Internet bestaat dan is het wel dat rare msn. Staat die pagina ook niet als standaard startpagina ingesteld in MSIE? Hoepla, weer een heleboel hits per dag. reken er maar op die die mensen allemaal snel doorklikken naar pagina's die wel inhoud hebben.

Wie in hemelsnaam gelooft er nog in de verhalen van Microsoft ? Waartoe Microsoft in staat is, weten we inmiddels allemaal uit de media en rechtspraak !

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-29T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.