Walter Hewlett geeft strijd niet op

Walter Hewlett heeft bij de rechtbank van Delaware een officiële klacht ingediend tegen het verloop van de stemming over de HP/Compaq-fusie, vorige week.

Volgens Hewlett heeft HP met ongeoorloofde middelen een grote institutionele aandeelhouder over de streep getrokken en heeft het zich schuldig gemaakt aan een hele serie misleidende handelingen. Hij wil daarom dat de rechter de volmachtstemmen ongeldig verklaart.
 
Hewlett heeft nog steeds geen nederlaag toegegeven, ook al verklaarde HP na de stemming dat het een nipte, maar zekere overwinning heeft behaald. Volgens Hewlett is de uitslag nog steeds 'too close to call'. Het zal nog weken duren voordat alle stemmen zijn geteld en een definitieve uitslag kan worden opgemaakt.
 
De rechtzaak van Hewlett is met name gebaseerd op het geval van Deutsche Asset Management, dat op het allerlaatste moment zou zijn veranderd van een stem tegen naar een stem vóór. Volgens Hewlett zou de Deutsche Bank, de 'moeder' van de investeringsgroep, te verstaan zijn gegeven dat indien men niet vóór zou stemmen, toekomstige zakelijke overeenkomsten met HP op losse schroeven zouden komen te staan. Daardoor zou Deutsche Bank, dat de volmachten heeft voor zo'n 25 miljoen stemmen en van plan was deze allemaal 'tegen' uit te spreken, ongeveer zeventien miljoen stemmen vóór hebben uitgebracht. Zo luidt althans de lezing van Walter Hewlett.
 
Volgens HP mist de klacht van Hewlett iedere grond en zal het bedrijf alles doen om zich ertegen te verdedigen. HP noemt Hewlett een 'slecht verliezer'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-29T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.