Microsoft-president Beluzzo treedt af

Rick Beluzzo, president bij softwaregigant Microsoft, is amper een jaar na zijn benoeming alweer afgetreden.

Officieel wil Microsoft geen reden geven voor zijn vertrek, maar volgens The Wall Street Journal blijkt uit commentaar van ingewijden dat Beluzzo en ceo Steve Ballmer het niet eens konden worden over de strategie en de stijl van leiding geven. Beluzzo trad amper 2,5 jaar geleden bij Microsoft aan.
 
De 48-jarige Belluzzo gaf in een reactie aan dat hij van plan van is een eigen bedrijf te starten. Maar hij gaf tevens toe dat 'Steve (Ballmer - MD) en ik verschillende manieren van leidinggeven hebben'. De stijl van Beluzzo wordt door analisten omschreven als 'losser' dan de meer strikte managementstijl van andere Microsoft-aanvoerders.
 
Een andere reden voor het vertrek van Beluzzo moet worden gezocht in de recent aangekondigde veranderingen in de organisatiestructuur. Als gevolg daarvan wordt een groot aantal managementverantwoordelijkheden naar lagere niveaus in de organisatie doorgeschoven. Beluzzo heeft al laten doorschemeren dat een aantal van zijn taken door deze wijzigingen overbodig zijn geworden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.