IBM ontslaat 600 medewerkers Global Services

IBM ontslaat zeshonderd 'customer engineers' bij zijn Global Services-activiteiten in de Verenigde Staten.

Het gaat om medewerkers die voor de IBM-klanten kapotte computers repareren en storingen in de software oplossen. Volgens IBM betreft het functies die worden opgeheven en werknemers die als 'ondergekwalificeerd' worden beschouwd.
 
Big Blue doet de ontslagen luchtig af als een typisch geval van 'werk-herstructurering', wat om de zoveel tijd in alle bedrijven voorkomt. Wereldwijd heeft de afdeling Global Services 150 duizend mensen in dienst. Dat is bijna de helft van het totale personeelsbestand van de onderneming. In andere disciplines binnen de afdeling blijft IBM nieuwe mensen aannemen.
 
Toch daalde de koers van IBM vrijdagmiddag met 3,59 dollar tot een bedrag van 97,25 dollar. Die koersdaling werd overigens mede veroorzaakt door geruchten over een mogelijke winstwaarschuwing. De computerfabrikant heeft echter tot op heden niets in die richting naar buiten gebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.