Micron niet blij met Hynix' tegenvoorstel

De Amerikaanse geheugenchipmaker Micron is niet gelukkig met voorstellen van zijn Koreaanse branchegenoot Hynix, over de mogelijke overname.

De schuldeisers van het in moeilijkheden verkerende Hynix willen dat Micron garant gaat staan voor nieuwe leningen die zij aan Hynix verstrekken, maar de Amerikanen voelen daar niet zoveel voor. Ook wil Micron geen verantwoordelijkheid dragen voor eventuele patent-disputen tussen Hynix en andere chipmakers.
 
De onenigheid over het tegenvoorstel van de schuldeisers van Hynix zorgt waarschijnlijk voor een nieuwe vertraging in het al sinds december lopende overnameproces. De Koreanen gaan ervan uit dat Micron in ieder geval niet binnen een week zal reageren op hun voorstel.
 
Met de overname van de geheugenchipactiviteiten van Hynix is een bedrag gemoeid van bijna vier miljard dollar. Micron zou de marktleider worden in de branche en Hynix houdt de niet-geheugenchips over. Die worden bijvoorbeeld toegepast in mobiele telefoons.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.