Overheid VS akkoord met implanteerbare chip

Een Amerikaans bedrijf heeft toestemming gekregen voor de marketing en verkoop van een microchip die onder de huid kan worden aangebracht.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft bepaald dat de biochip van Applied Digital Solutions niet wordt beschouwd als een medisch apparaat. Daardoor zijn de FDA-regels er niet op van toepassing en hoeft de chip dus niet te worden onderworpen aan langdurige en uiterst grondige tests en onderzoeken. Applied Digital Solutions mag de chip nu vrij verkopen en implanteren bij klanten.
 
Het bedrijf presenteerde de 'Veri-chip' in het verleden weliswaar als een methode om personen in staat te stellen hun complete medische dossier te allen tijde bij zich te dragen, maar het is nu akkoord gegaan de chip voorlopig alleen te voorzien van een nummer voor identificatie van de drager van de chip. Dat nummer kan dan vervolgens wél via internet of modem worden gezonden naar een beveiligde database, waaruit geautoriseerd personeel alsnog het hele medische dossier kan halen.
 
De biochip zou, mits tijdig geïmplanteerd natuurlijk, gebruikt kunnen worden voor het opsporen van zoekgeraakte kinderen of Alzheimer-patiënten. Maar ook voor voorwaardelijk vrijgelaten gevangenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Te gek voor woorden! Hoezo de duivel aan het roer...?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.