Rechtbank neemt zaak tegen HP in overweging

De rechtbank in Delaware beslist één dezer dagen over de ontvankelijkheid van de zaak die Walter Hewlett tegen HP heeft aangespannen.

Gisteren heeft de rechtbank gedurende tweeëneenhalf uur beide partijen gehoord. In de loop van de week wordt besloten of de zaak doorgang kan vinden of wordt afgewezen. Indien de zaak doorgaat, zal deze vanaf 23 april dienen. De rechtbank heeft er drie dagen voor uitgetrokken, maar dat kan worden verlengd.
 
Hewlett diende bij de economische rechtbank van Delaware een officiële klacht in tegen het verloop van de stemming over de HP/Compaq-fusie. Volgens hem heeft HP met ongeoorloofde middelen tenminste één grote institutionele aandeelhouder over de streep getrokken en hij wil daarom dat de rechter de volmachtstemmen ongeldig verklaart.
 
Volgens HP mist de klacht van Hewlett iedere grond. Als het aan het bedrijf ligt, wordt de zaak deze week niet ontvankelijk verklaard. Anders zal HP alles doen om zich voor de rechtbank te verdedigen tegen de beschuldigingen van Walter Hewlett.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.