Sun en Sybase ontwerpen nieuw datapakhuis

Sun Microsystems en Sybase hebben samen een blauwdruk gemaakt voor datapakhuizen van honderd Gigabytes tot vijftig Terabytes.

Het doel van de twee bedrijven is het reduceren van de kosten en risico's die zijn verbonden aan de implementatie van datapakhuizen voor bedrijfstoepassingen. Met de 'Enterprise Data Warehouse Reference Architecture' (Edwra) hebben ze een blauwdruk gemaakt voor een vooraf getest datapakhuis, gebouwd op Suns hardware- en softwareplatforms en de database-tools van Sybase.
 
Volgens Sun kunnen ook de data-opslagspecialisten in een onderneming hun voordeel doen met de nieuwe architectuur. De mix van datacompressie en technologieën voor het indexeren van bestanden, die in Edwra is opgenomen, kan de druk op de netwerkinfrastructuur in een bedrijf aanzienlijk verminderen, aldus Sun.
 
Het grote voordeel van Edwra lijkt echter te zijn dat er eindelijk sprake is van een vooraf getest systeem, waarin de verschillende componenten gegarandeerd probleemloos met elkaar kunnen samenwerken. Vaak bestaan de 'complete oplossingen' die door hardwarefabrikanten worden geboden, immers uit een verzameling van componenten van derden die allemaal hun eigen 'taakje' goed kunnen uitvoeren, maar als onderdeel van een totaal systeem nauwelijks een bijdrage leveren aan de gewenste synergie. De hardwareleveranciers acteren in die gevallen vooral als systeemintegrators, zonder dat zij zich als zodanig presenteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.