Verwaayen: BT richting breedband-internet

Onder zijn nieuwe baas, ex-Lucent-topman Ben Verwaayen, wil British Telecom snijden in de kosten en meer energie steken in breedband-internet.

Die plannen ontvouwde het Britse telecomconcern vanmorgen in een persconferentie. Door een combinatie van lagere prijzen en betere service hoopt BT het gebruik van breedband-internet in het Verenigd Koninkrijk drastisch te vergroten, van 160 duizend gebruikers nu naar een miljoen in de loop van 2003. Momenteel lopen de Britten op dat terrein behoorlijk achter op de rest van West-Europa.
 
Volgens Verwaayen is "breedband de toekomst voor BT". Om die toekomst werkelijkheid te maken, heeft de telco een aantal plannen gepresenteerd. Zo heeft het de prijs van breedbandtoegang via BT's Openworld verlaagd van veertig pond (65,20 euro) naar dertig pond (48,90 euro) per maand. Bovendien gaat het concern draadloze Lan's bieden aan consumenten, voor draadloze internettoegang via laptops en andere apparaten.
 
Behalve de nieuwe internetstrategie maakte BT ook bekend dat het ervan uitgaat dat het de bedoeling is om de schuld van de onderneming volgend jaar verder te reduceren, tot onder de tien miljard pond (16,3 miljard euro).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.