Microsoft blaast .Net-element Hailstorm af

Microsofts ambitieuze plannen voor software als online-diensten boeten in aan kracht. Het hiervoor in oprichting zijnde .Net-platform verliest nu het geplande eerste element: de eindgebruikersdiensten My Services, bekend onder de codenaam Hailstorm.

.Net is oorspronkelijk gebracht als een totale ommekeer voor Microsoft; die zichzelf wil transformeren van software-in-dozen-leverancier tot aanbieder-van-software-als-diensten. In wezen is dit een gang naar een vorm van asp (applicatie-dienstverlener).
 
Vorige week werd echter bekend dat de .Net-eindgebruikersdiensten My Services grotendeels worden geschrapt. Dit zou in reactie zijn op toenemende bezorgdheid over beveiligingsproblemen en afhankelijkheid van Windows.
 
Hailstorm is in maart vorig jaar aangekondigd als eerste aanzet tot het .Net-platform. Microsofts medeoprichter en softwarehoofd Bill Gates schetste toen een veertiental diensten waaronder een elektronisch adresboek (My Adress), een online-kluis voor wachtwoorden en virtuele identiteiten (My Profile), en een universele mailbox voor e- en voice-mail (My Inbox).
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 19 april 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.