'VS voortrekker in groei it-bestedingen'

De Verenigde Staten nemen dit jaar het voortouw als gaat om het aantrekken van de it-bestedingen.

Dit is althans de optimistische prognose van de Aberdeen Group. Het researchbureau gaat dit jaar voor de Amerikaanse markt uit van een groei in de it-bestedingen met 4,3 procent en onderscheidt zich daarmee van de meeste andere prognoses, zoals die van Forrester. Dit onderzoeksbureau gaat voor dit jaar uit van een Amerikaanse groei in it-bestedingen van hooguit 3 procent.
 
Wereldwijd rekent de Aberdeen Group dit jaar op een toename van de it-bestedingen met 3,1 procent. Tussen 2003 en 2005 zal dit groeipercentage geleidelijk toenemen naar 4 en vervolgens 5 procent per jaar.
 
Niet geheel verrassend concludeert de Aberdeen Group dat de markt voor software en services sneller zal groeien dan die voor hardware. De laatste moet het de komende vier jaar doen met een gemiddelde groei van 8,7 procent, terwijl software en services goed zullen zijn voor respectievelijk 36 en 21 procent groei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.