Alcatel verkoopt Europese distributie

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Platinum Equity heeft de Europese distributie- en zakelijke dienstenactiviteiten van Alcatel overgenomen.

Deze activiteiten vertegenwoordigen een waarde van zo'n 1,5 miljard euro. Voor Platinum Equity betekenen de Alcatel-onderdelen een aanvulling op de Noord-Amerikaanse activiteiten van Nextira One, één van de bedrijven van de Platinum Equity-groep die netwerkdiensten en oplossingen voor spraak-, data- en convergentietechnologieën levert aan bedrijven in Noord-Amerika. De overeenkomst omvat ook de distributie door Nextira One van Alcatels spraak- en dataproducten voor bedrijven in de VS.
 
Voor Alcatel kan de verkoop het best worden omschreven als 'het afwerpen van ballast'. Het bedrijf zit middenin een omvormingsproces van activiteiten die zijn toegespitst op de zakelijke markt naar een organisatie met meerdere kanalen. Door deze overeenkomst krijgt de onderneming de handen vrij om zich meer toe te leggen op het ontwerp en de marketing van zogenaamde 'next generation' spraak- en datanetwerkproducten, diensten en oplossingen voor bedrijven en instellingen. In Europa zal de nieuwe eenheid van Platinum Equity gaan fungeren als een zakelijke partner van Alcatel voor de bedrijfsspraak- en datanetwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-12T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.