CA-top krijgt steun van commissarissen

Acht leden van de raad van commissarissen van softwareproducent CA hebben publiekelijk hun steun uitgesproken voor de directie van het bedrijf.

De commissarissen van Computer Associates, waaronder de voormalige senator Alfonse d'Amato en New York Stock Exchange-voorzitter Richard Grasso, stellen dat bestuursvoorzitter Charles Wang, ceo Sanjay Kumar enchief financial officer Ira Zar een "toonbeeld zijn van integriteit" en dat ze daarom mogen blijven rekenen op hun volledige vertrouwen. De acht commissarissen hebben de voorbije weken ook de boekhoudmethoden van het bedrijf onder de loep genomen. Deze zijn door hen "geschikt en transparant" bevonden.
 
Het moment van de steunbetuiging komt precies een dag nadatThe Wall Street Journal berichtte dat het Amerikaanse Openbaar Ministerie en de beurswaakhond Sec hun onderzoek naar de boekhoudpraktijken van CA willen voortzetten. Met name wordt onderzocht of het bedrijf de financiële resultaten kunstmatig heeft opgedreven om zo in 1998 een 'beloning' van één miljard dollar in aandelen voor de drie directieleden mogelijk te maken.
 
Verder lijkt de steun van de commissarissen een streep door de rekening van de Texaanse belegger Sam Wyly, één van de grotere aandeelhouders van CA. Hij probeert sinds enkele weken Wang, Kumar en Zar uit de raad van bestuur te wippen. Volgens Wyly hebben de drie er bij CA een potje van gemaakt. De Texaan probeerde hetzelfde in de zomer van 2001, maar slaagde daar niet in. De overgrote meerderheid van de CA-aandeelhouders steunde toen Wang en Kumar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.