Intel treft schikking in patentenconflict

Intel heeft een schikking getroffen met Intergraph in een langlopend patentenconflict over de Pentium-chip.

De chipgigant betaalt Intergraph 300 miljoen dollar en heeft bovendien nu al toegezegd dat het 250 miljoen dollar zal overmaken als Intergraph in een tweede lopende patentzaak, over de Itanium-chip, aan het langste eind dreigt te trekken.
 
De afkoopsom van Intel, die volgens 's werelds grootste chipproducent overigens geen schuldbekentenis inhoudt, betekent een fikse meevaller voor Intergraph. De chipontwikkelaar heeft de afgelopen vijf jaar op verschillende juridische fronten strijd geleverd over de vermeende inbreuk op zijn patenten.
 
De eerste zaak tegen Intel werd in 1997 aangespannen. De aanklacht luidde dat Intel met zijn Pentiums inbreuk maakte op de microprocessor-technologie van Intergraph, genaamd Clipper. Volgens het chipbedrijf was het daardoor gedwongen zich uit markt voor computerhardware terug te trekken en zich te concentreren op consultancy services en gespecialiseerde ontwerpsoftware.
 
Oorspronkelijk had Intergraph van de rechter een schadevergoeding van 2,2 miljard dollar. Maar het bedrijf kan desondanks tevreden zijn met de 300 miljoen dollar die het van Intel ontvangt. Niet alleen wordt daardoor zijn cashvoorraad in één keer verdrievoudigd, de stap van Intel geeft ook aan dat de patenten van Intergraph het nemen van een licentie waard zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.