Wereldwijde waarde it neemt snel toe

De wereldwijde it-industrie vertegenwoordigt op dit moment een waarde van één triljoen dollar en zal tot 2006 groeien naar 1,6 triljoen dollar.

Dit blijkt uit het IDC-rapport 'The IT Economic Impact on Local Economies', dat een beeld geeft van de it-bestedingen, werkgelegenheid en belastingopbrengsten die zijn gerelateerd aan it-investeringen. Het onderzoek is verricht in veertien opkomende en veertien ontwikkelde economieën, die samen goed zijn voor 90 procent van de wereldwijde it-bestedingen in 2001.
 
Volgens IDC groeien de bestedingen aan software en services twee keer zo snel als aan hardware. Tweederde van de it-gerelateerde banen bestaat uit it-professionals in bedrijven en organisaties die gebruikmaken van informatie-technologie. De rest werkt in de it-industrie, waaronder ook serviceverleners worden gerekend.
 
De belastinginkomsten uit it-gerelateerde activiteiten zijn volgens IDC over de afgelopen zes jaar met 40 procent gestegen en zullen de komende vier jaar met nog eens 40 procent toenemen. China wordt gezien als de kampioen in it-groei. Tot 2005 staat voor deze markt een gemiddelde toename van 26,8 procent op het programma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.