Voorlopig fiat voor HP/Compaq-alliantie

De overname van Compaq door Hewlett-Packard is door een geringe meerderheid van de aandeelhouders goedgekeurd.

Dit blijkt uit de voorlopige resultaten van de officiële telling van de aandeelhoudersstemmen. Volgens het bureau dat de telling uitvoert, komt het aantal voorstemmen uit op een lichte meerderheid, namelijk 2,8 procentpunt.
 
De uitkomst werd door HP meteen aangehaald om zijn gelijk te bevestigen, maar dissident Walter Hewlett plaatst opnieuw vraagtekens bij het resultaat. Vandaar dat de tweestrijd tussen hem en het HP-management nog niet ten einde lijkt.
 
Volgens de procedure krijgen weifelaars en tegenstanders nu de kans om de officiële telling aan te vechten. Het lijkt vrijwel zeker dat Walter Hewlett van deze gelegenheid gebruik zal maken. Bovendien heeft hij nog steeds de lopende rechtszaak tegen HP achter de hand, waarin hij het computerconcern ervan beschuldigt dat het op onrechtmatige wijze stemmen heeft gewonnen van Deutsche Bank in het traject naar de Compaq-overname. Daarbij het om in totaal 17 miljoen aandelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.