Sun kiest wereldwijd voor securitypad

Sun Microsystems is gestart met een wereldwijd beveiligingsprogramma, in een poging om daarmee zijn gerelateerde producten en services te promoten.

De stap wordt door marktkenners beschouwd als een antwoord op Microsofts Trustworthy Computing Initiative en gezien als een poging om volop de vruchten te kunnen plukken van de snelgroeiende miljardenmarkt voor securitysoftware en -services.
 
Tot de belangrijkste taken van Suns Global Security Program Office behoort het over het voetlicht brengen van de beveiligingskwesties waar Sun antwoord op geeft en de producten die daartoe behoren. Sun gaat daarvoor wereldwijd relaties aan met diverse beveiligingsorganisaties.
 
Dat Sun zich steeds nadrukkelijker met beveiliging gaat bezighouden, bleek wel uit het feit dat zijn Sun One-platform is uitgerust met Network Identity, een alternatief voor Microsofts Passport-authenticiteitsysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.