Gemeente München: Windows XP veel te duur

Het gemeentebestuur van München laat een studie uitvoeren naar een alternatief besturingssysteem voor de tienduizend pc's op het stadskantoor. De hoge licentieprijzen van XP zijn het struikelblok.

Het lijkt erop dat Microsoft het verleert Duits te spreken. Half maart liet de Bondsraad al weten de honderdenvijftig servers van de organisatie niet meer te laten aansturen door Microsoft-software, maar over te gaan op Linux.
 
Ook de politie in Neder-Sachsen, zo blijkt uit het weekblad Computerwoche, wil vanaf 2004 elfduizend arbeidsplaatsen met Linux inrichten. Daarmee bijt niet Microsoft in het stof, maar heeft het Unix-systeem dat sinds 1989 bij de politie draait het nakijken. Een onderzoek heeft uitgewezen dat toepassing van Linux over een tijdspanne van tien jaar twintig miljoen euro bespaart ten opzichte van blijvend gebruik van het Unix-systeem.
 
De stad München laat weten, zo valt te lezen in de Suddeutsche Zeitung, dat de beveiligingslekken in Microsoft-software een overweging zijn alternatieven te zoeken. De tienduizend pc's draaien nu onder Windows NT 4.0. Een overgang naar Windows XP zou logisch zijn, ware het niet dat het gemeentebestuur ook is teruggeschrokken van de licentiekosten, die het 'schaamteloos hoog' vindt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-22T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.