CA mikt op diensten rond webservers

Computer Associates laat de markt voor webservers over aan IBM, Bea en Microsoft. Het wil zich profileren als het bedrijf dat ervoor zorgt dat webdiensten werken.

Op CA-World in Orlando vertelt Yogesh Gupta dat de onderneming wel software levert om webservers te maken, maar dat na anderhalf jaar wel duidelijk is dat IBM en Bea het overgrote deel van deze markt beheersen en dat het te veel moeite kost om daar tussen te dringen. Gupta is chief technology officer en sinds vandaag ook verantwoordelijk voor de webservices-afdeling binnen de onderneming. Een jaar geleden heeft CA zijn 1200+-productenportfolio gegroepeerd binnen de zes divisies Enterprise Management (Unicenter), Security (eTrust), Storage (Brightstor), Application Life Cycle management (Allfusion), Datamanagement (Advantage) en Portals + Business Intelligence (Cleverpath). Het afgelopen weekeinde maakt ceo Sanjay Kumar bekend de top van het bedrijf in te richten rond deze productgroepen. Klanten zullen daar overigens weinig van merken.
 
Gupta zegt dat CA heeft besloten zich vooral te richten op het ondersteunen van webdiensten. Hij heeft het dan voornamelijk over het ervoor zorgen dat webservers beschikbaar zijn, schaalbaar, betrouwbaar en veilig. Hiertoe heeft de onderneming een aantal producten, waaronder modules van het netwerkbeheerpakket Unicenter, beschikbaar. "We zijn bovendien erg actief binnen standaardencommissies als Oasis en Ieee om ervoor te zorgen dat er oplossingen komen. Zo werken we hard aan definities van niveaus van webdiensten", licht Gupta toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-22T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.