FBI op zoek naar ex-president Cisco

Federale aanklagers hebben bevel gegeven tot arrestatie van de voormalige Cisco-topman Robert Gordon. Hij wordt verdacht van miljoenenfraude door valse aandelen en bankrekeningen.

De 42-jarige oud-president van Cisco is, volgens de FBI, spoorloos verdwenen. Hij kwam niet opdagen bij de rechtszaak afgelopen dinsdag en nam ook geen contact op met de autoriteiten.
 
Gordon was, volgens de afspraken van zijn borgtocht, verplicht om contact te zoeken. Daarom heeft een rechter in San Jose nu een arrestatiebevel uitgevaardigd. Richard Beada, de advocaat van Gordon, heeft geen idee waar zijn cliënt zich momenteel ophoudt.
 
Een federale jury bevond de ex-Cisco-topman vorig jaar schuldig aan twee fraude-aanklachten. Gordon zou 30.026 aandelen van de Internet Security Services Group hebben overgeboekt naar een rekening op de Bahama's op naam van Cisco Systems. Dat bedrijf heeft volgens de rechtbank geen enkele link met de bekende netwerkleverancier. De tweede fraudezaak gaat om complexe afspraken met de starter Spanlink.
 
Andere topmensen bij Cisco Systems wisten niets van beide zaken af. Het bedrijf ontsloeg Gordon in april 2001 nadat onderzoek uitwees dat er onregelmatigheden zaten in zijn aandelenhandel. Volgens de rechtbank had Gordon zichzelf voor zijn arrestatie met meer dan dertig miljoen dollar illegaal verrijkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-22T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.