Problemen van Transmeta duren voort

De in problemen verkerende chipontwerper Transmeta leed over het fiscaal eerste kwartaal een groter verlies dan verwacht. Ook is het zijn financiële topman kwijt.

Het Californische bedrijf werd bekend in 2000, toen zijn energiezuinige Crusoe-chip geduchte concurrentie voor Intel leek op de markt voor mobiele apparatuur.
 
Sindsdien wordt het bedrijf geteisterd door zowel personele als producttechnische problemen. De laatste cijfers laten oplopende verliezen zien; 30,9 miljoen dollar, tegenover 22,7 miljoen verlies over dezelfde periode vorig jaar. Fabricage- en distributieproblemen alsmede het feit dat de Crusoe-chip slecht wordt opgepikt door notebook-fabrikanten, veroorzaken het verlies.
 
Toch is het bedrijf vol vertrouwen over de toekomst. Het voorspelt dat de omzet over het tweede kwartaal met 55 tot 65 procent groeit ten opzichte van het nu afgesloten kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-22T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.