Fujitsu: CA voorop met draadloos beheer

Als het gaat om beheer van draadloze netwerken en apparaten, dan loopt CA éénen tot twee stappen voor op concurrenten IBM, HP en Peregrine. Dat vindt Marc Silvester van Fujitsu Services.

Silvester is hoofd technologie bij Fujitsu Services, het bedrijf dat voortbouwt op de fundamenten van ICL en zijn Europese hoofdkantoor heeft in Londen. Hij was aanwezig bij de presentatie van twee nieuwe modules van Computer Associates' Unicenter, de suite van producten voor het beheer van bedrijfsnetwerken op CA World in Orlando.
 
Unicenter Wireless Networks Management en Unicenter Mobile Device Management komen deze zomer op de markt. Maar Silvester werkt, als gevolg van een reeds tienjarig partnerschap tussen beide bedrijven, al met de beta-versies. Hij zegt evenwel meteen ook naar andere oplossingen te hebben gekeken; het partnerschap is geen knellend corset.
 
Fujitsu Services beheert in Europa een miljoen bureaucomputers en dertigduizend servers voor meer dan tweeduizend klanten. Samen met Nokia heeft het bedrijf een onderzoekscentrum in Finland. "We merken in de praktijk dat veel klanten het beheer van hun mobiele apparatuur ook willen uitbesteden, meestal als aanvulling op het beheer van de bekabelde omgeving. Binnen twee maanden kondigen we contracten af met een paar grote klanten in Europa."
 
Silvester is vooral gecharmeerd van de mogelijkheid om tot op pda-niveau de 'mobiele wereld' te kunnen beheren. En van de oplossing die CA biedt met zijn eTrust-producten om 802.11-netwerken veilig te maken. Een zwak punt van 802.11 is dat ze vrijwel open staan voor iedereen. Het beveiligingsprotocol Wep biedt niet genoeg uitkomst. "Als je dat in ogenschouw neemt, en de uitgebreide beheermogelijkheden, dan loopt CA voorop", is zijn mening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-23T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.