Maatregelen aanslag op Windows-innovatie

De voorgestelde maatregelen van de negen opponerende staten in de Microsoftzaak zetten de klok voor de ontwikkeling van Windows tien jaar terug.

Dit betoogde Microsoft-topman Bill Gates in de antitrustzaak tegenover rechter Colleen Kollar-Kotelly. Volgens Gates zijn de beperkende voorwaarden die de staten aan het besturingssysteem Windows stellen, niet alleen slecht voor zijn bedrijf, maar voor de wereldwijde economie. "Microsofts inspanningen zijn van vitaal belang geweest voor de (personal computer) industrie en hebben voor een belangrijk deel bijgedragen aan de economische groei in zowel de VS als in de rest van de wereld."
 
Als Microsoft door de acties van de opponerende staten gedwongen wordt om bepaalde elementen uit zijn Windows-software te verwijderen, betekent dat volgens Gates een aanslag op het innovatieproces binnen zijn bedrijf en het ontslag van medewerkers.
 
Bovendien wordt Microsoft volgens Gates door de voorgestelde maatregelen gedwongen langs de zijlijn toe te zien hoe de concurrentie het intellectueel eigendom op Windows-onderdelen toepast voor eigen gewin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ennnnnnn doen Sun, Oracle, en vooral Cisco dat ook niet? Waarom een wiel ontwikkelen als het wiel al uitgevonden is. Simpelweg business doen en als wij allemaal opensource zouden schreeuwen en MS producten zouden boycotten? ZOu dat goed zijn voor de mensen die in de ICT werken? MS bashing is vooral een favoriete sport van UNIX en Apple aanhangers. Persoonlijk denk ik dat alle producten en platforms een plaats hebben op deze markt. Als MS wordt onderzocht, dan zullen Oracle, CA (al gaande), NAI, etc etc ook de das omkrijgen. Zij maken zich allemaal schuldig aan wat MS doet, alleen zijn de ogen er minder opgericht. Lees de vakbladen maar eens door.
gr

Innovatie? Nee. Microsoft koopt alles bij elkaar. De enige innovatie is het aanpassen van standaarden zodat concurrenten uitgeschakeld worden.

Macintosh OSX 2 x langzamer dan Windows platform als het gaat om snelheid van het Internetbrowsen. Het integreren van de browser in het OS is dus wel degelijk als blijkt van belang voor gebruikers. Waar het toch in principe omgaat? Valse concurrentie? Nee innovatie en commercieel belang inzien van Internet en de meerwaarde geven aan de producten om de concurrentie voor te zijn of af te stevenen.
Nee Ik vind het erg zielig allemaal. Dat MS moet worden aangepakt omdat deze patenten zou misbruiken, bedrijven zo onder druk zou zetten om mee te doen of gewoon uit de markt drukken van bedrijven door bepaalde zaken te hanteren... dat kan niet. Maar innovatie en inzicht en niet te vergeten een machtig marketing apparaat, daar draait het toch bij bedrijven om...geld verdienen.
Toen wij nog konden kiezen uit OS2/BEOS e.a. vs Windows zijn we toch allemaal zo ongeveer naar het MS Windows platform gestapt? En nu huilen....
Productontwikkeling kan alleen voortgaan als het zakelijk verantwoord is FULL stop.
Wel vind ik dat onze privacy gewaarborgd moet blijven en daar, daar schort het bij veel producten en bedrijven aan. Het zich houden aan de privacy wetgeving en het toepassen van spyware e.d.
Dax

Ik ben het niet helemaal eens met de reacties tot nu toe.. We weten toch allemaal dat de koppeling van het OS aan het Internet van vitaal belang is en dat het zeer belangrijk is om zoveel mogelijk te standariseren... Hoe zou jij het vinden als het meerendeel van je vrienden verschillende programma's gebruiken. Elk bestandje exporteren naar een ander formaat voordat iemand 'm kan bekijken, word document weer opslaan in het oude tekst formaat anders kan het document maar door enkele worden gelezen. Denk aan de messenger van tegenwoordig.. De kracht van dat soort toepassingen is er als iedereen zo'n messenger heeft geinstalleerd. Laten we het dan maar niet hebben over de toekomstige comunities die worden ontwikkeld voor de games industrie. Dat soort toepassingen zijn alleen succesvol als ze over de hele wereld veel gebruik worden.. Microsoft ziet dat heel goed en spring goed in op de vraag van de markt. We hebben tenslotte bijna allemaal veelvuldig gewerkt met een procuct van microsoft. En is dat nou zo een ramp?

Ik krijg gewoon een brok in mijn keel als ik het verweer van Gates lees. Nee, niet van de hoog oplopende emoties, maar van een stuk brood dat in het verkeerde keelgat schoot ;-)
Het is maar net wat je onder innovatie verstaat. Valt het roven en/of kopiëren van andermans intellectuele eigendommen aan te merken als innovatie? Naar mijn idee kwam het concept voor Windows uit de koker van Xerox, en zo zijn er meer voorbeelden aan te halen. Innoveren is niet het omarmen, inkapselen en vervolgens incompatibel maken van goede ideeën. Kijk naar de manier waarop ze Java en C
buiten spel proberen te zetten met hun eigen implementaties.
Bovendien, waar zeurt die Gates nu eigenlijk over? Het is zijn eigen stomme fout om alles (doelbewust) in Windows te integreren, of andere dingen eruit te laten om de concurrentie de wind uit de zeilen te nemen!! Wie zijn billen brandt zal op de blaren moeten zitten. Waarom kan Windows niet gewoon een operating system zijn met een compacte kernel, zoals Linux en andere OS-en dat ook zijn? Alle toeters en bellen, zoals Internet Explorer en Messenger, lever je dan als aparte add-ons. Klanten kunnen dan kiezen welke producten ze bovenop WIndows willen gebruiken. Niet iederen is gecharmeerd van Internet Explorer en andere MS producten. Bovendien krijgen concurrenten dan ook nog eens de kans om hun producten op een fatsoenlijke wijze te slijten.
Naar mijn bescheiden mening vergaat de wereld echt niet als Microsoft gedwongen wordt die dingen te doen waartegen ze nu zo ageren. Wellicht heeft Gates allang een scenario klaar liggen als dit uiteindelijk toch nog wordt bevolen.

Wat een onzin dat Microsoft 10 jaar teruggezet wordt in de tijd. Laat ze het als een uitdaging zien om te voldoen aan gestelde regels in plaats van zich als een geslagen hond te gedragen en te bijten naar het baasje. Overigens valt volgens mij de bijdrage van Microsoft aan de Amerikaanse economie wel mee, de bijdrage is vooral ten goede gekomen aan de aandeelhouders van MS.
Knap overigens om een voortdurende haperend besturingssysteem tot standaard te verheffen....

Windows-innovatie????

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.