Siemens neemt een belang in Symbian

De mobiele tak van Siemens heeft een aandeel van 5 procent genomen in het Britse Symbian. Dat is de ontwikkelaar van het Symbian-besturingssysteem voor slimme telefoons.

Met de deal is een bedrag gemoeid van 22,8 miljoen euro. Het nemen van een belang van Siemens IC Mobile in Symbian vormt een onderdeel van Siemens' deelname aan de joint venture die het gebruik van het Symbian OS verder moet promoten.
 
De huidige deelnemers aan deze joint venture zijn Ericsson, Motorola, Nokia, Psion en Sony Ericsson. Van al deze spelers heeft Psion met een aandeel van 26,6 procent het grootste belang in Symbian.
 
Symbian is een software-licentiebedrijf met als eigenaars een aantal grote mobiele spelers. Zij hopen met het Symbian OS een open standaard te creëren die wereldwijd wordt geaccepteerd. Op dit moment maken toestellen als Nokia's 9210 Communicator en Sony Ericsson's P800 smartphone al gebruik van het Symbian OS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.