Micron wil af van Hynix-schuldenlast

Micron heeft van de crediteuren van overnamepartner Hynix geëist dat ze alle schulden kwijtschelden voordat de acquisitie feitelijk plaatsvindt.

De schuldenbelaste Koreaanse geheugenchipfabrikant Hynix torst een last mee van zes miljard dollar. Het Amerikaanse Micron legt voor de overnamedeal ongeveer vier miljard dollar op tafel. Mocht de inlijving doorgaan, dan ontstaat 's werelds grootste producent van geheugenchips. Maar de overname kan nog afketsen, omdat er voorlopig alleen nog een niet-bindende intentieverklaring licht.
 
Deze niet-bindende verklaring moet nog door het management van de beide concerns en de schuldeisers worden goedgekeurd. Lukt dat, dan moeten de Hynix-aandeelhouders nog hun goedkeuring geven, evenals de antitrust-autoriteiten in de VS en Europa.
 
Volgens The Wall Street Journal is Micron op geen enkele wijze bereid om zelfs maar een deel van de zes miljard dollar schuld van Hynix over te nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.