Intel hervat bouw Ierse chipfabriek

Chipproducent Intel gaat verder met de bouw van de twee miljard dollar kostende fabriek in de Ierse gemeente Leixlip.

De bedoeling is dat het zeer geavanceerde productiecomplex in de eerste helft van 2004 operationeel is. Er gaan zo'n duizend mensen werken in wat één van de grootste chipproductiefaciliteiten ter wereld moet worden.
 
Eind 2000 besloot Intel de bouw van de fabriek uit te stellen, vanwege een wereldwijde daling van de vraag naar chips. De chipproducent had toen ongeveer een kwart van de verwachte bouwkosten uitgegeven. Oorspronkelijk had de productiefaciliteit eind vorig jaar open moeten gaan.
 
In de fabriek gaat Intel de meest geavanceerde productieprocessen toepassen, gebruik makend van 300mm silicaat wafels. Daarop zijn meer dan twee keer zoveel chips te produceren dan nu gebruikelijk is. Verder zullen er allerlei nieuwe technieken worden gebruikt, die het mogelijk maken het formaat van de chips te reduceren. De productie kost ook beduidend minder energie en water.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.