Tweede topman stapt op bij Sun Microsystems

Voor de tweede keer in een paar dagen ziet Sun Microsystems één van z'n topmensen opstappen, maar grote baas Scott McNealy wil van geen wijken weten.

Niet dat daar een noodzaak voor bestaat, maar sommige analisten en nieuwsmedia vroegen zich hardop af of het vertrek van twee topmensen in vier dagen moet worden gezien als een teken aan de wand. Een teken dat zou aangeven dat ook McNealy binnenkort z'n vertrek bekend wil maken. Volgens de Sun-baas is zijn werk bij het bedrijf echter "nog lang niet af". Sterker nog, hij heeft het "enorm naar zijn zin", is "optimaal gemotiveerd" en denkt "nog lang niet" aan zijn pensioen. Hetzelfde zou volgens hem gelden voorchief operating officer Ed Zander.
 
De geruchten ontstonden toen Sun gisteren het vertrek bekend maakte van de 51-jarige Michael Lehman, dechief financial officer van de onderneming. Na vijftien jaar bij Sun te hebben gewerkt, verlaat hij het bedrijf op 1 juli, om vervolgens op parttime-basis nog wat werk voor Sun te doen. Op dezelfde datum slaat John Shoemaker de deur definitief achter zich dicht. Hij is verantwoordelijk voor Suns werkstation-servers, chipontwikkeling, allianties, kwaliteitscontrole en wereldwijde operaties. Shoemaker, 59 jaar oud en al vijfentwintig jaar bij het bedrijf betrokken, gaf eerder deze week geen reden voor zijn vertrek.
 
Voor een opvolging van Michael Lehman heeft McNealy inmiddels gezorgd. De 53-jarige Steve McGowan wordt benoemd als nieuwe cfo. Tot op heden was hij vice-president financiën, planning en administratie voor wereldwijde verkoopactiviteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.