Uitspraak Hewlett/HP-zaak mogelijk maandag

Rechter William Chandler wil zo snel mogelijk uitspraak doen in de zaak die Walter Hewlett heeft aan gespannen tegen HP.

Sommige bronnen gaan zelfs uit van een uitspraak aanstaande maandag. De president van de economische rechtbank in Delaware heeft schriftelijke analyses van beide partijen geaccepteerd als alternatief voor de standaard slotpleidooien. Daardoor is een snelle uitspraak in principe mogelijk. Beide partijen zien die uitspraak overigens met vertrouwen tegemoet.
 
Gisteren was de laatste van drie dagen met getuigenverhoren en bewijsvoering. De advocaat van Walter Hewlett kwam met nieuw bewijs dat zou aantonen dat HP's president-directeur Carly Fiorina inderdaad groot-aandeelhouder Deutsche Bank onder druk heeft gezet om vóór de overname te stemmen. Het betreft de transcriptie van een telefonische vergadering aan de vooravond van 'stemdag' 19 maart.
 
"Dit is duidelijk heel erg belangrijk voor ons als bedrijf en het is van groot belang voor onze relatie. We zouden dan ook heel erg graag jullie steun hebben. We denken dat het gaat om een cruciale beslissing voor de onderneming." Dat zijn de woorden die Fiorina heeft uitgesproken tijdens die telefonische vergadering. Deutsche Bank had 17 miljoen volmachtstemmen. Op grond van de transcriptie houden zowel HP als Deutsche Bank vol dat er geen sprake is van het uitoefenen van ongeoorloofde druk. De Duitsers hebben hun beslissing om vóór de fusie te stemmen, uit vrije wil genomen, zo stellen de betrokkenen.
 
Pikant is daarom de transcriptie van een ánder telefoongesprek, dat gisteren ook door de advocaat van Hewlett werd ingebracht. Het is het gesprek tussen Dean Barr, hoofd van de investeringspoot van Deutsche Bank, Deutsche Asset Management, aan zijn 'volmachtteam' dat verantwoordelijk was voor het uitbrengen van de stemmen. "Ik weet niet of jullie weten dat wij een enorm belangrijke bankrelatie hebben met HP", zou Barr hebben gezegd. "Natuurlijk, als jullie je stem niet willen veranderen, moet je dat helemaal zelf weten. Het is jullie eigen keuze. Ik wil jullie aanraden - let wel, ik wil jullie niet onder druk zetten! - om de manier waarop jullie straks stemmen, te verantwoorden met glasheldere, rationele argumenten. Dit ligt allemaal enorm gevoelig."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.