Red Hat basis voor Suns Linux-distributie

Sun Microsystems gebruikt de Linux-distributie van Red Hat voor zijn aanstaande eigen uitvoering van het open source besturingssysteem.

Dit bevestigt verkoopmanager Lee Cassidy van Sun.
De serverfabrikant kondigde in februari vroegtijdig aan een reeks lichte servers met x86-processoren en Linux op de markt te brengen. Deze machines zijn niet-taakspecifiek, maar juist voor algemene doelen bedoeld. Dit in tegenstelling tot de toegewijde Linux-servers met AMD-chips van het overgenomen Cobalt.
Operationeel directeur Ed Zander zei bij de aankondiging al dat Sun een eigen Linux-distributie zal uitbrengen, ergens na het tweede kwartaal. Nu is bekend dat de Sun-distributie in wezen versie 7.2 van Red Hat is.
"Daar zijn dan elementen aan toegevoegd van de x86-uitvoering van Solaris", zegt verkoopmanager Lee Cassidy nu. De verdere ontwikkeling van die Unix-op-Intel-uitvoering is in januari dit jaar gestaakt.
Overigens staat het gebruik van Red Hat los van Suns initiatief om samen met ingebedde Linux-specialist Lineo apparatuur te ontwikkelen met de Ultrasparc IIe-processor. De twee komen ook met een hulpmiddelenpakket, inclusief de ingebedde Linux-variant Embedix, voor software-ontwikkelaars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.