Geen Hewlett of Packard meer in bestuur HP

De HP-aandeelhouders kozen acht leden van de raad van bestuur en zorgden ervoor dat voor het eerst niemand van de bestuursleden Hewlett of Packard heet.

Vorige maand besloot de raad van bestuur Walter Hewlett niet langer voor te dragen voor herverkiezing, omdat Hewlett het bedrijf inmiddels voor de rechter had gesleept. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering afgelopen vrijdag kozen de aandeelhouders daarom Carly Fiorina, Philip M. Condit, Patricia C. Dunn, Sam Ginn, Richard A. Hackborn, George A. Keyworth II, Robert E. Knowling Jr. en Robert P. Wayman als leden van de raad van bestuur.
 
De vergadering werd overigens slechts bezocht door zo'n tweehonderd mensen. Veel minder dan de speciale vergadering van 19 maart, waarop werd gestemd over de fusie met Compaq. In de 63 jaar dat Hewlett-Packard nu bestaat, is het nooit eerder voorgekomen dat er in de top van de onderneming niemand met de naam Hewlett of Packard te vinden was.
 
Vandaag of morgen wordt een uitspraak verwacht in de zaak die Walter Hewlett tegen HP heeft aangespannen, vanwege mogelijk ongeoorloofde middelen die HP zou hebben gebruikt om houders van volmachtsstemmen 'over de streep te trekken'. Volgens de advocaten van HP kan Walter Hewlett zijn strijd tegen de fusie nu maar beter opgeven, aangezien hij volgens hen 'geen poot heeft om op te staan'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-29T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.