Sungard Data Systems neemt Guardian IT over

Sungard Data Systems verstevigt zijn positie als leverancier van 'business continuity'-diensten door de overname van branchegenoot Guardian IT.

In november nam de Amerikaanse marktleider al voor 850 miljoen dollar de failliette concurrent Comdisco over. Met de overname van het Britse Guardian IT is een bedrag gemoeid van 237 miljoen dollar. Als onderdeel van de overnamedeal neemt Sungard ook de schulden van Guardian IT over. Op 31 maart bedroegen die 157,6 miljoen dollar.
 
Met de overname krijgt Sungard een vastere voet aan de grond in met name de Scandinavische markten, waar Guardian IT een vrij sterke marktpositie heeft. In het verleden volgde Sungard steeds de strategie om in de landen waarin het niet was vertegenwoordigd, de markt te penetreren via samenwerkingsverbanden met branchegenoten, zoals Schlumberger-Sema en WM-Data. Door de overnames van Comdisco en Guardian IT heeft Sungard die samenwerkingsovereenkomsten niet meer nodig. De verwachting is dan ook dat die worden ontbonden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-29T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.