Ariba en IBM breiden samenwerking uit

Ariba en IBM hebben hun wereldwijde samenwerking uitgebreid met het enterprise spend management (esm)-pakket.

Ook zal Ariba de DB2 Universal database van IBM als primair Unix-ontwikkelplatform gaan gebruiken voor de Ariba-oplossingen. Sinds de e-procurement in het slop zit, presenteert Ariba zich als leverancier van software voor 'enterprise spend management' (esm).
 
De esm-toepassing van Ariba en IBM bestaat uit de Spend Management Suite van Ariba - een geïntegreerde oplossing voor analyse, sourcing en procurement - en IBM's software, hardware, middleware en implementatie- en hosting-diensten. De bedoeling is dat klanten de esm-toepassingen snel kunnen inrichten en gebruiken. Met esm zou een bedrijf de volledige uitgavencyclus beter moeten kunnen beheren, wat moet leiden tot een beter bedrijfsresultaat.
 
Volgens Phil Pierangeli, vice-president Alliances van IBM, is esm "een snelgroeiende nieuwe categorie bedrijfssoftware. Bedrijven die op korte termijn inzicht willen in hun uitgavencyclus, om daar vervolgens besparingen te kunnen realiseren, hebben steeds meer belangstelling voor deze categorie. Bij deze samenwerking worden onze e-business-expertise en Ariba's e-procurement-ervaring gecombineerd."
 
Voor Ariba is het vooral van belang dat IBM een krachtig databaseplatform kan bieden. Door het pakket van Ariba te laten werken met DB2 van IBM, nemen de prestaties, schaalbaarheid en betrouwbaarheid van de esm-toepassing toe, zo redeneert de onderneming. Naast IBM's DB2 Universal Server, ondersteunt Ariba een groot gedeelte van de IBM-technologie, waaronder xSeries- en pSeries-servers, het AIX-besturingssysteem en het Websphere-softwareplatform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-03T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.