Wereldwijde chipverkoop stijgt sterk

De verkoop van chips lag in maart 7,2 procent hoger dan een maand eerder. Vooral de verkoop van geheugenchips zat in de lift.

Sinds april 1986 is de wereldwijde verkoop van computerchips niet meer zó sterk gestegen. Het lijkt er dus op dat de halfgeleiderindustrie definitief de weg terug heeft ingeslagen. Toch is er ook reden voor enige terughoudendheid. De verkoop van 10,75 miljard dollar in maart 2002 mag dan 7,2 procent hoger liggen dan die van februari, ze ligt nog altijd 25 procent lager dan de 14,4 miljard dollar van maart 2001.
 
Een en ander blijkt uit cijfers van de Semiconductor Industry Association (SIA). De sterke stijging is volgens deze instantie vooral te danken aan de fors gegroeide vraag naar geheugenchips, die door die grote vraag bovendien flink in prijs stegen. De vraag naar en prijs van andere chips bleef stabiel.
 
De SIA meldt de sterkste groei in de Azië-Pacific-regio (10,4 procent). In Europa bedroeg de groei 7,7 procent, in Japan 5,7 procent en in Noord- en Zuid-Amerika 3,6 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-03T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.