'Mediaspeler weg: degradatie Windows'

De software voor het afspelen van muziek en video is volgens Will Poole van Microsoft een natuurlijk onderdeel van het Windows-besturingssysteem.

Poole draafde gisteren op als de veertiende Microsoft-getuige in de antitrustzaak die negen Amerikaanse staten hebben aangespannen tegen de softwarereus uit Redmond. Hij is vice-president van Microsofts New Media Platform Division.
 
Poole meldde dat multimediatechnologie al in 1992 in Windows werd geïntegreerd, twee jaar voor multimedia-softwareconcurrent Real Networks werd opgericht. Real networks is één van de bedrijven die de antitrustzaak van harte ondersteunen en pleiten voor het 'strippen' van Windows. Door het besturingssysteem te ontdoen van mediaspelers, webbrowsers en andere toepassingen komt de weg open te liggen voor concurrenten van Microsoft.
 
De verwijdering van de mediaspeler betekent volgens Poole echter ook dat de Windows-ondersteuning van andere multimediasoftware verdwijnt, zoals Musicmatch. Als de Windows mediaspeler zou worden vervangen door bijvoorbeeld Real Networks-software, zou het besturingssysteem toch enkele kritieke functies missen, aldus Poole.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-03T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.