Micron gooit deur dicht voor Hynix

De Amerikaanse geheugenchipproducent Micron is niet meer van plan te onderhandelen over de overname van zijn Koreaanse branchegenoot Hynix.

Begin deze week stemde de raad van bestuur van Hynix tegen de overname van de gehugenchipactiviteiten door Micron. Die overname leek eigenlijk zo'n beetje in kannen en kruiken, vooral toen maandag de schuldeisers van Hynix zich voor de overname hadden uitgesproken.
 
In eerste instantie leek het erop dat Micron de moed nog niet had opgegeven. Omdat de schuldeisers hun leningen de komende weken zouden omzetten in aandelen, zouden zij een belang van 75 procent in het Zuid-Koreaanse bedrijf krijgen. Daarmee zouden ze de onwillige raad van bestuur naar huis kunnen sturen, waardoor alles alsnog goed zou kunnen komen.
 
Micron had een bod gedaan van 3,4 miljard dollar op de geheugenchipactiviteiten van het noodlijdende Hynix. Als de overname door zou gaan, zou de grootste geheugenchipproducent ter wereld ontstaan. Hynix heeft momenteel een schuld van in totaal 4,8 miljard dollar.
 
Voor Micron hoeft het nu allemaal niet meer. De onderhandelingen over de overname begonnen in december 2001 en zijn sindsdien verschillende keren onderbroken. Nu leek een overname echter dichterbij dan ooit. Maar de raad van bestuur van Hynix denkt dat het bedrijf zelfstandig verder kan, zeker nu de prijzen van chips op de wereldmarkt weer aantrekken.
 
De schuldeisers hebben daar minder vertrouwen in, maar hebben wellicht geen alternatief nu Micron zich heeft teruggetrokken. Liquidatie is weliswaar voor de schuldeisers nog een aantrekkelijke optie, maar is voor de Koreaanse overheid onbespreekbaar, vanwege de vele banen die dat gaat kosten. De regering in Seoul heeft bij de Koreaanse banken nogal veel invloed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-03T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.