Ontwikkelaar speelt alleen nog maar met C#

Microsofts nieuwe programmeertaal C# ('C Sharp') wint aan populariteit, maar wordt door veel programmeurs nog niet echt serieus gebruikt.

Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse marktonderzoekbureau Evans Data onder achthonderd programmeurs. De onderzoekers stelden vast dat twaalf procent van de Noord-Amerikaanse software-ontwikkelaars experimenteert met C#, tegen zeven procent een half jaar geleden. Binnen een jaar zal dat aantal verder gestegen zijn tot 24 procent, zo voorspelt Evans Data.
 
Tegelijk stelde het bureau vast dat het merendeel van de programmeurs die C# gebruiken, nog slechts wat met de nieuwe taal 'aan het spelen' zijn. Microsofts programmeertaal wordt slechts voor twintig procent van hun ontwikkelwerk gebruikt. Voor het overige werk kiezen ze een andere programmeertaal. C# geldt daardoor nog lang niet als een vervanging van andere talen, het wordt er meer 'naast' gebruikt.
 
Niet verrassend is dat de onderzoekers ontdekten dat C# vooral populariteit wint onder gebruikers van Microsofts Visual Basic en van XML. Gebruikers van Java voelen zich veel minder aangetrokken tot C#.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.