Palmisano somber over toekomst it-industrie

IBM-topman, Samuel Palmisano, heeft in een intern bericht aan zijn medewerkers een somber beeld geschetst over de groeiperspectieven van de it-industrie.

Volgens The Wall Street Journal verklaarde Palmisano in het bericht aan de 318 duizend medewerkers van IBM "dat het duidelijk is dat de industrie zich dit jaar niet zal herstellen". Bovendien verwacht Palmisano dat de technologiesector in 2003 geen groeicijfer van 10 tot 11 procent te zien zal geven.
 
Palmisano bereidde de employees in zijn interne speech erop voor dat Big Blue vanwege de sombere verwachtingen moet 'snoeien' in zijn activiteiten. De huidige bedrijfsstrategie van IBM is volgens Palmisano gebaseerd op een robuuste groeiverwachting. "Maar daarvan is geen sprake meer."
 
Anders dan zijn rivalen, is er bij IBM tot dusverre geen sprake geweest van grootschalige ontslagrondes. Het aantal medewerkers is zelfs toegenomen van 316- naar 318 duizend, ondanks de reductie van tienduizend banen in de halfgeleiderdivisie. Palmisano wees erop dat IBM, ondanks de sombere verwachtingen, op vele terreinen marktaandeel heeft weten te veroveren op zijn concurrenten. "Maar fundamenteel opereren we in een industrie waarin sprake is van overcapaciteit."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

...ik ben op het moment aan het omscholen naar ICTcoach mkb , maar zet ondanks dit bericht door om mezelf te gaan vinden in de big I .
na 20 jaar keuken een verademing....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.