Microsoft doet definitief bod op Navision

HAARLEM- Microsoft is met een definitief bod gekomen voor de overname van de Deense leverancier van zakelijke software Navision.

Met de deal is een bedrag gemoeid van 1,34 miljard dollar. De overname sluit volgens insiders naadloos aan op de eerdere acquisitie van Microsoft van Great Plains Software in de Verenigde Staten. Dit bedrijf heeft een sterke positie in de ontwikkeling en verkoop van boekhoud- en salarissoftware aan kleine en middelgrote bedrijven, maar mist een basis in Europa. Die leemte wordt nu met de overname van Navision ingevuld.
 
Analisten juichen de acquisitie van Navision door Microsoft toe, omdat het zich daarmee een positie verwerft in de snelgroeiende markt voor zakelijke applicaties. Het kan met de activiteiten van Navision bovendien de haperende groei in desktop-applicaties, zoals Windows en Office, eventueel compenseren.
 
Het voordeel van Navision is dat dit bedrijf geen kant-en-klare pakketten levert aan eindgebruikers, maar zijn software ter beschikking stelt aan partners die er vervolgens applicaties van bouwen. Microsoft koopt dus feitelijk doorwrochte softwarecode in en krijgt er bovendien een sterke positie in de Europese softwaremarkt voor kleine en middelgrote bedrijven bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.