Overname Hynix door Micron afgeblazen

De directie van Hynix heeft zich uitgesproken tegen de overname door Micron. Op een moment dat alles in kannen en kruiken leek.

De geplande overname van de Zuid-Koreaanse geheugenchipfabrikant Hynix door het Amerikaanse Micron leek in kannen en kruiken. Maandag nog leek het ontstaan van 's werelds grootste halfgeleiderconcern een formaliteit. De crediteuren van Hynix waren akkoord met de sanering van de bijna zes miljard dollar schuld en ook de Koreaanse overheid schaarde zich vierkant achter deal.
 
Maar dinsdag gooide het management van Hynix roet in het eten en daarmee was de eerder getekende - niet bindende - intentieverklaring, in een klap van nul en generlei waarde geworden. In een toelichting tegenover The Wall Street Journal verklaarde een woordvoerder van Hynix: "Het management heeft het overnamevoorstel van Micron (ter waarde van 3,8 miljoen dollar) unaniem afgewezen."
 
Volgens vice president Park Chan Jong van Hynix betekent de afwijzing dat er geen verdere gesprekken meer met Micron zullen plaatsvinden. Hij wilde niet ingaan op de exacte reden voor de afwijzing. Het enige wat Park kwijt wilde was dat "de verkoop van onze geheugenchipdivisie aan Micron niet de beste optie is voor ons bedrijf, aandeelhouders, personeel en crediteuren."
 
Hynix wil nu in principe zelfstandig verder. Het profiteert daarbij van een aantrekkende vraag naar geheugenchips en een gemiddeld hogere prijs voor dram's. Maar het concern torst nog steeds zijn omvangrijke schuldenlast mee en zal daar op korte termijn verlichting voor moeten zien te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.