Microsoft lonkt naar Deense Navision

Microsoft staat op het punt de Deense erp-leverancier Navision over te nemen. Zo probeert de reus deze markt te betreden.

Met de deal is een bedrag gemoeid van tussen de 1,2 en 1,5 miljard dollar, aldus berichten in The Wall Street Journal en de Financial Times. De overname sluit volgens insiders naadloos aan op de eerdere acquisitie van Microsoft van Great Plains Software in de Verenigde Staten. Dit bedrijf heeft een sterke positie in de ontwikkeling en verkoop van boekhoud- en slarissoftware aan kleine en middelgrote bedrijven, maar mist een basis Europa. Die leemte zou nu door Navision kunnen worden ingevuld.
 
Het management van Navision wil de aanstaande overname niet bevestigen, maar zegt zich wel voor te bereiden op "een mogelijke strategische transactie", die "misschien wel of niet kan leiden tot een overeenkomst". Microsoft onthoudt zich tot dusverre van commentaar.
 
Analisten juichen de eventuele overnamestap van Microsoft toe, omdat het zich daarmee een positie verwerft in de snelgroeiende markt voor zakelijke applicaties. Het kan daarmee de haperende groei in desktop-applicaties, zoals Windows en Office, eventueel compenseren.
 
Het voordeel van Navision is dat dit bedrijf geen kant-en-klare pakketten levert aan eindgebruikers, maar zijn software ter beschikking stelt aan partners die er vervolgens applicaties van bouwen. Microsoft koopt dus feitelijk doorwrochte code in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Beste Marten,
voor de volledigheid: Navision levert kant en klare oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf (ERP II) die eenvoudig kunnen worden toe-/aangepast aan de omgeving waar ze worden ingezet. We spreken dus beslist niet over software die aan partners ter beschikking wordt gesteld om vervolgens de oplossingen mee te realiseren. Wel is het voor partners (Navision Solution Centers) mogelijk eigen oplossingen op basis van bijvoorbeeld Navision Axapta te maken en deze te vermarkten. Zo heeft AAC Microdesk een service management oplossing gemaakt op basis van deze standaard ERP applicatie die inmiddels wereldwijd via diverse collega NSC'ers wordt verkocht en geimplementeerd.
Voor vragen/opmerkinge ben ik bereikbaar op onderstaand e-mail adres of 06-51 52 98 04

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.