Dell maakt avances naar AMD-chipomgeving

Dell lijkt gecharmeerd te zijn van de hybride Opteron-chip van Advanced Micro Devices (AMD). AMD knaagt aan Intels marktoverheersing.

Volgens topman Michael Dell is er bij de keuze voor AMD's hybride 'Opteron'-processor en Intels verwachte tegenhanger 'Yamhill' geen sprake van een of/of- maar van een en/en-keuze. Het moet AMD als muziek in de oren hebben geklonken, want Advanced Micro Devices probeert al sinds jaren Intels hegemonie in de belangrijkste pc-productlijnen te doorbreken. De Opteron is zowel geschikt voor 32- als 64-bits applicaties en komt volgend jaar op de markt.
 
Michael Dell windt er geen doekjes om dat hij fel voorstander is van 'open standaarden', hetgeen in zijn woorden betekent: Windows en Linux naast elkaar. Tot dusverre koppelde hij die open standaarden steevast aan Intel-chips, maar nu lijkt Dell ook wat verder, richting AMD, te willen kijken.
 
Dell zegt vooral gecharmeerd te zijn van de 'innovaties' die gaande zijn op het chipterrein. Hij weigerde op basis daarvan AMD of Intel de voorkeur te geven, maar verklaarde simpelweg dat het gebruik van chipsets van de ene producent, het toepassen van chipsets door de andere producent niet hoeft uit te sluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.