Online advertentiemarkt groeit fors

Ondanks de malaise op de markt, staat de online advertentiemarkt een verdubbeling te wachten naar 15,9 miljard dollar in 2007.

Dit blijkt uit cijfers van internetresearcher Jupiter Media Metrix. Volgens het onderzoeksbureau krabbelt de online advertentiemarkt weer langzaam uit het dal, nadat er tussen 2000 en 2001 vrijwel sprake was van een stilstand. Feit is volgens Jupiter dat de onlineadds het beter doen dan de off line advertenties in bijvoorbeeld kranten en tijdschriften. Slechts via de kabel wordt er met advertenties op dit moment meer geld verdiend.
 
Het belangrijkste struikelblok voor de verdere groei van de online advertentiemarkt vormt het gebrek aan uniforme afspraken over resultaatmetingen en andere gebruikte definities, die binnen de print- en tv-wereld al veel langer bestaan.
 
De online advertentiemarkt is al sinds langere tijd het struikelblok voor bedrijven die sterk afhankelijk zijn van hun internactiviteiten, zoals Yahoo en America Online. Om niet te veel te moeten leunen op de grillige advertentie-inkomsten, proberen steeds meer internetbedrijven omzet te genereren uit de stabielere abonnee-inkomsten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ondanks de malaise op de markt, staat de online advertentiemarkt een verdubbeling te wachten naar 15,9 miljard dollar in 2001? Volgens mij is dit toch echt 2002, anders heeft het nieuwsbericht weinig nut... ;)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.