Chinese pc-inhaalslag dendert voort

China is hard op weg de op één na grootste pc-markt ter wereld te worden na de Verenigde Staten.

Dit blijkt uit de meeste recente cijfers van onderzoeksbureau IDC. De gemiddelde groei op de pc-markt in Azië ligt rond de 6,5 procent, maar het Chinese vasteland overtreft dit cijfer vele malen met 22 procent.
 
Volgens IDC krijgt ook China dit jaar te maken met een lichte groeivertraging. Maar voor 2003 staat er weer een zeker herstel op het programma. Dit heeft het te maken met de vervangingsvraag in de grote steden en de toenemende vraag in de andere (plattelands-) provincies.
 
De Chinese pc-markt profiteert nog steeds van het door de overheid gestimuleerde personal computer-gebruik op scholen. Via die weg wil de Chinese regering negentig procent van de studenten in het basis- en voortgezet onderwijs - gelimiteerd - het internet op helpen. Daarnaast kopen steeds meer individuele consumenten een pc, met name in de indsutriële regio's Guangzhou en Shanghai, en in Beijing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.