AOL dumpt zoekmachine Overture voor Google

America Online heeft internetzoekmachine Google in de arm genomen als belangrijkste partner voor het online zoeken naar advertenties.

De overeenkomst betekent een klap voor internetzoekmachine Overture, het voormalige GoTo, dat tot dusverre een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met AOL had. Voor Google betekent de deal daarentegen een geweldige overwinning, vooral omdat het wereldwijd nu nog slechts één zoekmachine voor zich weet, Yahoo.
 
America Online heeft tevens bekend gemaakt dat het Google in toenemende mate gaat inzetten als algemene internetzoekmachine. Daarmee is de bestaande overeenkomst met Inktomi van de baan.
 
Zowel Overture als Inktomi proberen het verlies van AOL enigszins te bagatelliseren, maar topman Ted Meisel van Ouverture kon er in een toelichting tegenover persbureau Reuters toch niet omheen dat hij 'teleurgesteld' was over het wegvallen van America Online als belangrijkste klant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.