Microsoft herziet software voor 'settops'

Microsoft wil met een nieuw besturingssysteem voor opzetkastjes, geschreven in C#, zijn kwakkelende iTV-strategie weer op de rails te krijgen.

Tot dusverre richtte Microsoft zich met zijn op Windows-CE gebaseerde besturingssysteem nadrukkelijk op Motorola's uitgebreid uitgeruste iTV-eenheid DCT5000. Deze interactieve apparatuur is geschikt voor e-commerce, streaming media, e-mail, telefoonverkeer, internetbrowsing en video op aanvraag. DCT 2000 kent aanzienlijk minder functies, maar is een stuk populairder bij zowel publiek als kabelaars en bovendien goedkoper.
 
Het nieuwe, eenvoudiger, besturingssysteem, zou zijn gebaseerd op C-Sharp, de Java-achtige programmeertaal binnen de .Net-familie van Microsoft.
 
Met de gewijzigde strategie hoopt het bedrijf zijn mistappen uit het verleden op het terrein van de interactieve televisie goed te kunnen maken. Tot dusverre heeft het softwareconcern slechts met drie kabelaars daadwerkelijke overeenstemming bereikt over de commerciële exploitatie van zijn settopsoftware en -diensten. Daarbij gaat het om Tak Sas in Frankrijk, TV Cabo in Portugal en UltimateYV/DirecTV in de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.