Toestemming demonstratie modulair Windows

De negen opponenten in de Microsoft-antitrustzaak mogen een Windows-versie demonstreren waaruit diverse functies kunnen worden verwijderd.

Dit heeft districtsrechter Colleen Kollar-Kotelly in de lopende antitrustzaak tegen Microsoft besloten. Het besluit betekent een opsteker voor de negen tegenstribbelende staten. Zij bepleiten al langer de invoering van een modulaire versie van het besturingssysteem Windows. Daardoor zou er voor de concurrentie meer ruimte ontstaan om met eigen programmatuur tegen het softwareconcern te concurreren.
 
Voor Microsoft betekent de beslissing van rechter Kotelly een tegenslag. Lange tijd heeft het softwareconcern een demo van een modulair Windows weten tegen te houden, met het argument dat dit technische gezien onmogelijk is en bovendien leidt tot verwarring onder consumenten en computerbedrijven.
 
Maar rechter Kotelly heeft deze bezwaren dus van tafel geveegd. Vandaar dat computertest-consultant James Bach namens de negen staten een modulaire versie van Windows, draaiend onder Windows XP Embedded, mag demonstreren. In een voorverklaring noemde Bach de modulaire versie 'robuust en betrouwbaar'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.