Fujitsu-Siemens verwacht dit jaar groei

Computerfabrikant Fujitsu-Siemens heeft over het voorbije gebroken boekjaar eindelijk winst kunnen noteren en verwacht voor het huidige boekjaar meer groei.

De winst voor belasting over boekjaar 2001-2002 bedroeg 29 miljoen euro, waar een jaar eerder nog 71 miljoen euro verlies werd geleden. De omzet liep terug, van 5,9 miljard euro vorig jaar naar 5,4 miljard euro nu. Door zich 'slim' te richten op bepaalde groeimarkten, denkt de joint venture van het Japanse Fujitsu en het Duitse Siemens in het lopende boekjaar te kunnen groeien.
 
Zo heeft het bedrijf zijn oog laten vallen op markten als mobiele toepassingen en bedrijfskritische systemen. In die markten wordt namelijk een bovengemiddelde expansie verwacht. Verder denkt Fujitsu-Siemens te kunnen groeien in het deel van de markt waar de klanten nog steeds geld investeren, zoals bij het midden- en kleinbedrijf. Daarom heeft het ook tien miljoen euro geïnvesteerd in een verkoopkanaalstrategie en heeft het voor Europa overeenkomsten gesloten met distributeurs Tech Data en Ingram Micro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-10T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.